A projekt keretében minden résztvevő szervezetnek a saját előadása köré szerveznie kell 3-3 STAGE day programot. A KÓD Teátrum is megtartotta progamját 2022. február 27-én.

A STAGE Day lényege az előadás bemutatója mellett a beszélgetés az előadásról a készítőkkel, valamint a szakmai feldolgozó beszélgetés szakemberek moderálásával a szülőkkel és a tanárokkal, illetve a résztvevőkkel.

A STAGE day tapasztalatait felhasználva az előadás a projekt ideje alatt tovább tisztázódhat, alakulhat, illetve a készítőknek is jó tapasztalat, hogyan reagálnak a nézők.

A KÓD Teátrum előadása:

“Kedves nézőink! Közös traumáink a sajátunktól eltérő megélése és feldolgozása sokakban szülhet dühöt és agressziót. Ezért kérünk fogadd a mi előadásunkat megfelelő nyitottsággal és elfogadással. Köszönettel: Kód Teátrum”
 
Elaludtak az angyalok – Karanténpillanatok
A társulat saját monológokat, dalokat írt a pandémia alatti karanténokról, változásokról, új akadályokról és arról, hogy ki hogyan élte meg és mi újat tapasztalt. Az előadásban vannak még dalfeldolgozások és átiratok, illetve saját rögzített improvizációs jelenetek.

A STAGE Day programja volt:

  • Elaludtak az angyalok – Karanténpillanatok című előadás bemutatója (kb. 90 perc)
  • 10 perc szünet
  • Feldolgozó beszélgetés szakértőkkel (Dr. Baracsi Katalin internetjogásszal és Villányi Gergő szakpszichológiai tanácsadóval) (kb. 45 perc)
  • 10 perc szünet
  • Szakmai konzultáció az előadással kapcsolatosan (hogyan készült? hogyan készíthető ehhez hasonló előadás?, milyen anyagokkal dolgoztunk?, hogy kezdtünk bele a munkafolyamatba?, stb.) (kb. 45 perc)
  • Értékelés (elégedettségi felmérés) (kb. 20 perc)

Fotók az eseményről: