digiQ, Pozsony

Ismertető:

Z generáció, más néven digitális generáció. Az első olyan generáció, amely még nem tapasztalta meg az internet nélküli világot. A közösségi hálózatok természetes környezetet jelentenek számukra. Az állandó online lét adott. A legfontosabb dolgok a telefonok kivilágított képernyőjén történnek…

„A Z egy fiatal generáció, amely arra vágyik, amit az előtte lévő generációk megtettek. Szeretne valahová tartozni, szeretné, ha tiszteletben tartanák, ha magánéletet élhetne át, és felnőtt pedagógiai felügyelet nélkül oszthatná meg élményeit barátaival. Valamikor régen a közösség egy csapat osztálytárs volt, akik egy padon ültek, ma már zárt Facebook-csoportjuk van, mert nem ugyanabból a lakótelepről származnak, és van internet. Tehát a „pad” még mindig ott van, csak virtuálisan.”

(Drahomíra Juríková, a szlovák Telekom digitális szolgáltatásokért és marketingkommunikációért felelős vezetője, HN Strategies: A Z generáció a digitális embereket jelenti.)

 

Mint mindennek, a technológia világának is megvannak a maga pozitív és negatív oldalai. Számunkra a végtelen lehetőségek eszköze, de egyben veszélyes fegyver is. A digitális intelligencia a nap fő témájává vált. De vajon értjük-e ezt mélységében? Tartjuk a lépést a nyaktörő tempóval? Hogyan viszonyul hozzá a felnövekvő generáció, akik számára ez a mindennapok természetes része?

 

Gyere és ismerd meg a #generationZ-t!

 

Michal Paulovský
Szöveg és dramaturgia.
Szereplők: a Dram művészeti stúdió tagjai

#színház #színpad #előadás #premier #művészet #digiq #whitetheatre #digitalgeneráció #generaciaZ

Az előadás: